COACHING

“Angelique weet de juiste vragen te stellen, waardoor je dichter bij jezelf komt en inzichten krijgt die nooit eerder naar bovenkwamen”

Als ik coach stel ik me open en maak ik verbinding met de ander, dat gaat eigenlijk helemaal vanzelf. Ik luister, zonder oordeel en voel. Ik krijg het koud of ben geraakt als we op een “gevoelig” punt zitten, welke voor de coachee van belang is. Ik stel verdiepende vragen, zet diverse methodieken in, om de coachee mee te nemen naar andere lagen dan alleen het denken, het willen weten, het willen oplossen. En in het afdalen ontvouwen zich antwoorden en inzichten.

Daarnaast gaan we op zoek naar concrete handvaten, wat heb je nodig als je weer thuisbent. 

De diverse methodieken die ik gebuik zijn onder andere logische niveaus, coachend tekenen, visualisaties, inzetten van hulpbronnen, aannames en overtuigingen en opstellingen (met kristallen).

Er zijn geen vaste patronen, geen vaste methoden en technieken. Ik zet datgene in, wat op dat moment het beste past en helpend is voor jou.

De sessies staan meestal in het teken van doen. Dat betekent dat we niet het hele uur aan het zitten en praten zijn. We gaan aan de slag, actief, zodat je uit je hoofd, van denken naar voelen, gaat. 

 

Opstellingen met kristallen, uitgelicht

Heel graag werk ik met opstellingen als ik coach. En dan niet de traditionele familieopstellingen, maar mijn eigen intuïtieve versie met gebruik van kristallen. Opstellingen zijn enorm verhelderend en inzichtgevend. Op een actieve manier gaan we kristallen plaatsen, voelen, verschuiven enz.

Sinds ik kristallen gebruik tijdens de opstellingen, wil ik niet anders. De kristallen voegen een extra dimensie toe. De werking van een kristal volgens de boekjes is tijdens de optelling niet relevant. Het enige wat relevant is, wat doet het kristal met jou, wat voel jij. 

Een kristal-opstelling beginnen we met een vraag of thema dat jou bezighoudt, waarna we samen een intuïtieve opstelling met kristallen creëren. Ik stem me vervolgens af op de energie, voel en vertaal wat ik voel, stel verdiepende vragen, luister, spiegel en verhelder. Hierdoor kom je op een diepere laag en wordt zichtbaar en voelbaar wat er speelt om te komen tot antwoorden en inzichten op jouw gestelde vraag.

Nog iedere keer ben ook ik weer verrast wat er gebeurt tijdens een opstelling, wat zich op dat moment ontvouwt en wat voor mooie inzichten het de coachee geeft.

Om je verworven inzichten kracht bij te zetten en deze thuis verder te kunnen omzetten, krijg je een kristalletje mee naar huis wat jouw anker zal zijn.

Nieuwsgierig geworden?

Een kristal-opstelling kun je eenmalig doen of kan een onderdeel zijn van meerdere coaching-sessies. 

 

Trainingen

De trainingen die ik geef, zijn gebaseerd op mijn eigen zoektocht, waarnaar ik op zoek was naar grip op mijn lijf en meer balans in mijn leven. Tijdens deze zoektocht was er vooral veel wat niet of maar tijdelijk hielp, maar niets hielp echt voor de langere termijn. Uiteindelijk heb ik die balans wel gevonden.

Deze kennis heb ik gegoten in een aantal trainingen, welke geschikt zijn voor zowel jong als oud en geschikt is bij allerlei vormen van stress, zoals faalangst, slecht slapen, angst en paniek, somberheid, overmatig piekeren.

Je gedrag echt veranderen gaat niet zomaar. Dit vraagt om bewustwording en oefening over langere tijd en heeft vaak meerdere sessies nodig. Daarom gaan we tijdens een training langere tijd, 7 sessies, 1x per week aan de slag met een bepaald thema en gaan daar dieper op in. De trainingen zijn 1-op-1.

Momenteel geef ik de volgende trainingen: 

Stop! Examenstress: voor alle examenleerlingen die te veel stress ervaren: zenuwachtigheid, blokkeren, black-out, gepieker, slecht slapen enz. 

Als je lijf Stop! roept: voor iedereen die last heeft van:

Hoofdpijn – maag en darmen – besluiteloosheid – slecht slapen – piekeren – angst en paniek –  sombere stemming – prikkelbaar en gespannen – vermoeidheid – concentratieproblemen – uitstelgedrag – fysieke klachten die niet goed te verklaren zijn.

En al langere tijd in een situatie zit, waarbij je te veel op je tenen loopt, door:

Werk, gezin, scheiding, financiën, trauma/verleden, verlies, studie, karakter (pleaser, piekeraar, onzeker, perfectionistisch) of een combinatie hiervan.

Dan zijn dit soort klachten niet zo vreemd en roept je lijf eigenlijk: Stop!. Je lijf geeft een grens aan, tot hier en niet verder, dit is niet oké, het is te veel.

Blijf je deze klachten, signalen negeren en verandert er niks aan je situatie, dan is de kans groot dat je lijf harder gaat roepen en dat de klachten zullen toenemen en kan dat leiden tot ernstigere klachten, zoals depressie, angst en paniek, verhoogd risico op hartritmestoornissen, verzwakt immuunsysteem, diabetes, prikkelbaar darmsyndroom, burn-out.

Herken je dit en wil je hier iets aan doen?

In 7 lessen leer ik je, wat er gebeurt in jouw brein en lijf als je altijd maar aanstaat (wetenschap). En wat is dan wel helpend. En gaan we aan de slag met oefeningen, allemaal 1-op-1, dus passend bij jou. . 

Aan het eind ga je naar huis met een zelf gevulde EHBO-koffer met bruikbare tools, welke je de rest van je leven kunt gebruiken in periodes van stress. En zorgt voor een minder stressvol leven met meer balans.

Hoe fijn is dat?

 

Algemene info

Een coachingsessie of kristal-opstelling duurt ongeveer een uur en kost 65 euro.

Heb je behoefte aan eerst een intake? Dat kan zeker. Zo’n gesprekje duurt 20 minuten en is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Daarnaast geef ik ook trainingen. Deze bestaan uit 7 sessies, zijn 1-op-1 en kosten 265 euro. 

De sessies en trainingen zijn in Maastricht.

Online is ook mogelijk. Vraag gerust voor meer info.